Новини

Види диванів: конструкція, дизайн, матеріали оббивки

Дата
06.07.2023
Поділитися:

У світі меблів дивани представлені у величезному асортименті. Зручний і функціональний предмет інтер’єру багато в чому визначає стиль приміщення, дає змогу з комфортом відпочити і провести дозвілля.

Представлені види диванів вражають різноманітністю: від компактних моделей до розкішних і просторих соф. Кожен тип дивана має унікальні особливості та характеристики.

Розглянемо різновиди диванів, їхню конструкцію, форму та функціональність. Ця інформація допоможе вибрати ідеальні м’які меблі для дому або офісу, що поєднують комфорт, естетику і практичність.

Конструктивні особливості м’яких меблів

Дивани відрізняються формою і конструкцією. Наявність або відсутність механізму трансформації впливають на функціональність і зручність використання. Розглянемо основну класифікацію диванів за конструкцією і трансформацією.

Прямі дивани

Класичний прямий диван є одним з найбільш популярних варіантів меблів для вітальні або гостьової кімнати. Завдяки прямолінійній конструкції, він є універсальним, легко поєднується з іншими меблями та інтер’єром.

Прямі дивани доступні в різних розмірах, що дає змогу вибрати відповідну модель для будь-якого приміщення. Вони можуть бути як компактними для невеликих вітальних кімнат, так і великими та просторими для просторів з надлишком місця.

Кутові дивани

Кутові дивани зазвичай вміщують більше людей і створюють затишну зону для сімейного відпочинку або прийому гостей. Вони мають L-подібну форму і призначені для встановлення в кутку кімнати. Сучасний кутовий диван може мати фіксовану конструкцію або розкладатися.

Модульні дивани

Модульні моделі – це стильні дивани, що складаються з окремих секцій, які можна комбінувати і переставляти. Це дає змогу створювати м’які меблі відповідного розміру і форми, адаптуючи їх під індивідуальні потреби та оформлення приміщення.

Розкладні дивани

Залежно від форми існують різні види розкладних диванів. Вони можуть бути прямими, кутовими, комбінованими – поєднувати модулі та механізм трансформації.

У кожному разі меблі оснащуються висувними механізмами, в результаті цього сидіння, а іноді й спинка приймають горизонтальне положення і диван перетворюється на повноцінне ліжко.

Сучасні меблі преміум класу оснащуються механізмами трансформації:

  • седафлекс;
  • пума та іншими.

Дивани з механізмом седафлекс дадуть змогу без зусиль перетворити м’які меблі на спальне місце:

  • сидіння розкладається вперед у два прийоми;
  • спинка м’яких меблів залишається на своєму місці.

Матрац знаходиться всередині дивана в складеному стані. Він включає пружини, які забезпечують оптимальну підтримку і комфорт під час сну, розподіляють вагу людини по всій поверхні.

Ця конструкція зручна і практична, часто використовується під час виробництва сучасних диванів.

Механізм пума також дасть змогу швидко і легко розкласти диван. Для цього необхідно:

  • за допомогою роликового механізму висунути сидіння вперед;
  • за допомогою спеціальної петлі розкласти сидіння;
  • опустити вниз спинку дивана.

Детальніше ознайомитися з асортиментом розкладних диванів можна на сайті компанії – виробника елітних м’яких меблів Blanche. У каталозі представлено широкий асортимент розкладних диванів преміум-класу, а також м’яких меблів і ліжок з унікальним дизайном.

Розкладні дивани доступні в різних розмірах. Це оптимальний вибір для гостьових кімнат або приміщень з обмеженим простором. Розібравшись, які бувають дивани за конструкцією, розглянемо різновид диванів за дизайном.

Класифікація диванів за стилем і дизайном

Виробники пропонують широкий спектр варіантів, що дає змогу вибрати диван, який відповідає його вподобанням і стилю інтер’єру. Найбільш популярні стилі та дизайни диванів.

  • Класичний. Дивани відрізняються елегантністю і вишуканістю, часто мають каркас з натурального дерева, декоровані ніжки та інші деталі. При їх оббивці використовують щільні натуральні тканини або натуральну шкіру. Всі види диванів класичних добре поєднуються з традиційним і розкішним інтер’єром.
  • Сучасний. Це різновид дивана з простими формами і прямими лініями. При їх оббивці можуть використовуватися різні матеріали: натуральна або штучна шкіра, тканина або комбінація матеріалів. Сучасні дивани відмінно впишуться в багато інтер’єрів.
  • Скандинавський. Дивани в скандинавському стилі поєднують функціональність, комфорт, простоту. Вони зазвичай мають світлі відтінки, створюються з натуральних матеріалів: дерево і натуральна тканина.
  • Ретро і вінтажний стиль. Дивани в ретро і вінтажному стилі характеризуються унікальними формами і дизайном. Вони можуть мати яскраві забарвлення, виразні візерунки і ніжки у формі конусів. Ці меблі поєднуються з однойменним інтер’єром.
  • Модерн. Дивани в стилі модерн мають сміливі форми та інноваційні дизайнерські рішення. Вони можуть мати нестандартну геометричну форму, поєднувати контрастні матеріали в оббивці, оригінальні деталі. Стиль ідеально вписується в сучасні інтер’єри з акцентами на індивідуальність і авангардні рішення.

Це лише деякі з безлічі стилів і типів диванів. Бажаючи мати унікальні м’які меблі, можна скористатися послугою виготовлення меблів на замовлення від компанії Blanche і вибрати бажану форму, розмір, оббивку і функціональність м’яких меблів.

У кожному випадку під час вибору враховують особисті переваги, інтер’єр і функціональні потреби. Це дасть змогу створити гармонійну атмосферу в приміщенні.

Знаючи, які бувають дивани за стилем, розглянемо найбільш популярні матеріали оббивок м’яких меблів.

Класифікація диванів за матеріалом оббивки

Зовнішній вигляд, міцність і довговічність диванів багато в чому залежить від матеріалу оббивки.

  • Тканинні дивани. Льон, бавовна, велюр, шеніл, мікрофібра представлені в широкому виборі кольорів, текстур і візерунків. Це дозволяє підібрати ідеальний варіант під стиль і дизайн інтер’єру. Кожен вид тканини м’який і приємний на дотик.
  • Шкіряні дивани. Якісна натуральна і штучна шкіра мають міцність і довговічність. Шкіряні дивани мають стильний зовнішній вигляд і надають інтер’єру вишуканості. Поверхня легко чиститься, стійка до плям. Такі меблі презентабельні та практичні, особливо, якщо в сім’ї є маленькі діти або тварини.
  • Комбіновані дивани. Поєднання різних матеріалів дає змогу створювати цікаві дизайнерські рішення, акцентувати увагу на окремих елементах дивана, додавати різноманітність в інтер’єр.
  • Синтетичні матеріали. Дивани можуть бути оббиті вінілом, нейлоном та іншими штучними матеріалами. Вони мають міцність, легко чистяться, представлені в широкому асортименті кольорів і текстур.

Кожен матеріал оббивки має свої особливості, вартість, переваги. Тому вибір залежить від Ваших уподобань, рівня комфорту, довговічності та бюджету.

Що врахувати при виборі дивана

Вибір м’яких меблів не буде складним, якщо дотримуватися рекомендацій фахівців. Розглянемо основні правила, які допоможуть прийняти правильне рішення.

  • Точні розміри приміщення. Це основний фактор при виборі м’яких меблів. При цьому треба враховувати пропорції, м’які меблі повинні відповідати розмірам кімнати, не створювати відчуття перевантаженості або зайвої порожнечі.
  • Комфорт і зручність. М’якість сидінь і оптимальна їхня висота, зручне розташування підлокітників, подушок – основні чинники, від яких залежить зручність використання меблів.
  • Якість оббивки міцність конструкції. Щоб диван зберіг первісну привабливість, матеріал оббивки повинен бути не тільки красивим і міцним, а й легким у догляді, а каркас міцним і стійким.
  • Функціональність. Якщо планується використовувати диван як спальне місце, віддавайте перевагу моделям, оснащеним сучасними механізмами трансформації. Так, у каталозі компанії-виробника м’яких меблів Blanche представлені модульні дивани преміум-класу з якісним розкладним механізмом, відсіками для зберігання постільних речей. Крім модульних диванів виробник створює дизайнерські м’які меблі за індивідуальними розмірами з урахуванням побажань клієнта.

Знаючи, які існують дивани види і, дотримуючись цих порад, Ви можете вибрати м’які меблі, які б відповідали інтер’єру і відповідали Вашим потребам.

При виборі також варто дотримуватися сучасних тенденцій у дизайні диванів. Вони поєднують функціональність, естетику та інноваційні рішення, дають змогу створювати стильні та зручні меблеві рішення, які відображають сучасний спосіб життя. А в разі виникнення труднощів можна звернутися за допомогою або консультацією до дизайнерів.

Будьте першим, хто напише відгук
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *