Новини

Ергономіка м’яких меблів

Дата
06.11.2017
Поділитися:

Ергономіка м’яких меблів

Складно уявити собі зону відпочинку без м’яких меблів. Якщо ви хочете відпочити після важкого робочого дня, ваша меблі повинні бути комфортною. Саме тому зараз настільки популярною стала наука ергономіка. Вона вивчає предмети, з якими ви регулярно контактуєте, з метою зробити цей контакт максимально комфортним і продуктивним. Саме ергономіка продиктувала найзручніші розміри, форму і розташування багатьох побутових предметів. І якщо слідувати цим параметрам, можна організувати дійсно ідеальне простір. Звичайно, це все рекомендовані параметри, які можна змінювати під себе.

Зручність м’яких меблів залежить від декількох параметрів: висота над рівнем підлоги, глибина посадки, кут нахилу, висота спинки, ширина підлокітників, відстань між різними предметами меблів.

Комфортні габарити м’яких меблів

Методом проб і помилок були виведені стандартні габарити м’яких меблів, яким зараз йдуть практично всі виробники. Компанія Blanche також дотримується цих параметрів. Коли питання стосується крісел і диванів, тут важливо враховувати те, що ваше тіло буде знаходитися в розслабленому положенні. Тому оптимальна глибина і ширина становить 50-60 см, а висота посадки – 35-40 см. Тоді ви зможете відпочивати з максимальним комфортом.

Правильна форма меблів

Для повноцінного відпочинку важлива і правильна форма меблів. Адже ваше завдання – зняти навантаження з хребта. М’які меблі повинні забезпечувати позу, в якій розслабляються спина, плечі і шия. Край сидіння повинен розташовуватися на 5-10 см вище лінії стику зі спинкою. Це дозволить тілу «потонути» в м’якому кріслі або дивані. Щоб відпочивала шия, потрібна правильна висота спинки. В основному вона дорівнює глибині сидіння. Не варто забувати і про підлокітники. Вони дадуть відпочити рукам.

Грамотне розташування меблів

Ну і останнє, на що варто звертати увагу, це грамотне розташування меблів в просторі. Вибір м’яких меблів залежить від геометрії вашого приміщення. Але є правила, актуальні для будь-якого простору. Проходи між предметами гарнітура повинні бути не менше 70 см. Це дозволить не натикатися на меблі під час пересування по приміщенню.

Меблі компанії Blanche абсолютно ергономічна. Наша мета – ваш комфорт і відпочинок!

Будьте першим, хто напише відгук
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *